Listtäckning

p5160028.jpg

En elegant lösning som passar de flesta byggnader.

Man säger ofta att listtaket upphöjer papptaket till något mer förfinat och elegant. Listerna ger en skuggverkan som gör att taket får ett levande och spännande uttryck. Materialets flexibilitet ger en stor arkitektonisk frihet och i många fall kan listtaket förstärka ett önskat formspråk. Trebolit listtak är en elegant lösning som passar lika bra på industribyggnader som på villor, radhus och sommarstugor.
 
sdc15959.jpg
Trebolit Listtak har en kraftig stomme av polyester, SBS-modifierad bitumen och ett skyddslager av kristallsvart skiffer. Det har utvecklats speciellt för att klara det nordiska klimatet med kalla vintrar och varma somrar.
 
p4220019.jpg 
Det finns flera olika sätt att göra ett listtak. Exempelvis kan trekantslisten vara 2" eller 3" och taket kan i nederkant avslutas med en klassisk ståndränna. Metoden att lägga trekantslister vertikalt under tätskiktet har anor från 1800-talet. Fördelen var att pappen inte spikades fast i takpanelen utan bara i listerna. På så sätt slets inte pappen sönder vid spikarna när takbrädorna utvidgades vid fukt eller drogs samman vid torka. Pappskarven, den känsligaste delen på ett papptak, lyftes också upp, vilket bidrog till säkerheten.
 
Listtaksvåden i färgen kristallsvart har bredden 700 mm och 500 mm men kan även måttbeställas. 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)